top of page

Історія Оксани та Іри


Велика Дорога. Родина була багатодітною, їх мама Наталя сама виховувала чотирьох дітей. Середня сестра Віолета та брат Дмитро на момент початку війни перебували в Харкові, там вони навчались. Через те, що центром селища весь час пересувалися колони російської військової техніки, родина вимушена була залишити свій будинок, який був розташований неподалік, та переховуватись на околицях селища в знайомих. На жаль, це їх не вберегло. Будинок, що на деякий час став для них прихистком було розстріляно росіянами з танку. Троє дорослих, що знаходились в ньому, померли внаслідок численних опіків, серед них і мама дівчат.


Ірі та Оксані вдалося вибратися зі зруйнованого будинку, але дівчата отримала важкі травми – вісімнадцятирічна Іра отримала опіки 25% тіла, в Оксани ж обгоріла третина всієї шкіри.


Дівчата провели 3 місяці в Ніжинській лікарні, після чого Оксану прийняла на лікування Норвезька клініка для лікування ран та видалення рубців.

Будинок, де мешкала родина зруйновано – в ньому жили росіяни. Вибиті вхідні двері, вікна, понівечений дах та повний безлад всередині. Про те, як затишно та гарно колись було в ньому нагадують тільки фото та спогади дівчат.


Наразі всі діти – сироти, мама Наталя виховувала їх самостійно. Віолета з Дмитром перебувають за кордоном в родичів. Свого брата та сестричку, дівчата не бачили від початку повномасштабного вторгнення. Опіку над дітьми взяла бабуся, зараз дівчата перебувають на лікуванні за кордоном.

Зв'яжіться з нами

Дякуємо, що заповнили форму !

Контакти

bottom of page